Kæmperacer 5,5 – 9,9 kg- 1,50 m2 80 cm 190 cm 80 cm
Tallene kan varieres i bundarealet, ikke højden.
😘Burstørrelser anbefalet af DKF . Lav gerne ekstra plads til hunner med unger. Vi er imod de går på net. "Traktore" er en fin løsning i godt kaninvejr .
Alle vores bure er min. 120x90+ hylde på 90x30,der giver en ekstra ligge plads .
😋 Vi ved hvor fristende det er med MANGE kaniner- burene vil hurtigt være optaget og det kræver plads at få flere. Vi har aldrig flere kaniner sammen, kun hun med unger til ungerne er 8 uger.
Det begrænser naturligt hvor mange afkom der kan satses på , hellere kvalitet ,trivsel og kendskab til hver eneste .
En kanin kan i princippet leve hele sit liv i et mørkt lille bur hvor udsynet er begrænset- Er det et liv? Her kommer hver eneste kanin på hoppetur i mellem gangen , det giver 5-10 minutters frisk motion hvor den rigtigt kan komme op i fart, selvom vores bure er store er turen ude et afbræk og sjovt for kaninen at se og afmærke. Vi har ingen problemer med de er aggressive, måske fordi mellem gangen er fællesrum.
🙃 Sandkassen er populær hos vores kaniner, igen adspredelse og brug af muskler/energi.
Grene fra frugttræerne(selvfølgelig ikke sprøjtet) .
Varieret foder ; 2 slags foderpiller (herkules hestefoder til nøjsomme heste og kaninpiller 3-1) Gulerødder,roer og æbler i sæsonen, Blandet ukrudt/grønt i sommerhalvåret.Pil,persille,jordskokker og grønkål. Halm og Wrap.
Huler og hylder er med til kaninerne har flere sove/hvile steder.
😥Vi går meget op i at forbedre sundheden hos de franske væddere- de har problemer med øjne, overvægt, kort levetid og rullende hoppe måde.
🙂Foreløbigt har vi en flok gode hunner der ikke har det udprægede bulldog hoved, hvor øjnene sidder dybt ind og giver problemer for kaninen. Det må så bare koste lidt på point til udstilling, men hellere sunde dyr.
😠Linieavl/indavl er IKKE iorden, det giver lidt udfordring ved indkøb af dyr, men etisk og moralsk en god samvittighed og på sigt ;sunde dyr .
🤩 Afkomst attest eller stamtavle, nej det har vi ikke. og som de er udformet fortæller de intet, unger kan byttes rundt i rederne, avler kan give de numre de vil, hvilket er meget smertefuldt og forkert. I sverige er det forbudt selv at øremærke og INGEN dyrlæger herhjemme må mærke dyr uden bedøvelse. Det er rent faktisk ulovligt efter dyreværnsloven, alligevel opfordrer kanin avler foreningen til det😥
Når hunnerne skal løbes lader vi han og hun rende rundt i "fælles " arealet, og i 9 ud af 10 er hunnen klar næste dag til parring.
Det er udramatisk og nemt . Tænker det er en kombination af kaninerne dagligt hopper forbi de andres bure og dermed kender de hinanden, så et kvarters tid i fællesrum , og igen næste dag, samme metode har givet bonus . Jeg har endnu aldrig måtte skille kaniner i slåskamp ad.
Vi løber hunnerne når de er mindst 12 md og i god størrelse. 1 max 2 kuld om året pr hun.
Nogen gange går det ikke helt efter bogen når kaninerne skal nedkomme, vi har haft hunner der har blødt lidt uden der er sket mere før et par døgn efter. Her er erfaringen at buret skal renses for blod før kaninen igen er glad og tilfreds-og det friske halm bliver findelt , et tegn på redebygning.
Vi tilser altid hunnerne lidt oftere når der ventes unger, noget vores kælne avls kaniner sætter pris på , de er ude dagligt. Her er det en klar fordel med bure på gulvet. 2 sals bure bruger vi når de unge skal gøres tamme , de bliver løftet ned og op til de flyttes i gulvbure. Franske væddere er store og tunge, de er ikke "løftevenlige" .
I og omkring nedkomst fodrer vi med bla. tørre brændenælder der indeholder en del jern + blandet grønt. Wrap, halm og kaninpiller.
I varmt vejr kan ungerne rode rundt i hele buret, her har vi lavet vores bure så der kan laves luft igennem ved at flytte lidt på pladerne der står mellem burene.
I kulde har vi varmepuder under burerne ,hvor ungerne selv søger hen hvis de fryser.