Det fungerer for os

🙂 

Nu er alt klar til Ester, et bur str.  B 63 x D 44 x H 50,5 cm med et tæppe over, plastic kasse fyldt med bløde bamsedyr, så der kun er en lille plads hvor Ester føler sig beskyttet. En skål med vand er sat fast på tremmerne( til gnavere) og en madskål af rustfrit stål(gnavesikkert og nemt at rengøre). aviser i bunden og lågen åben.

Når buret bruges er det efter leg, hvor hun er krudtet af, og det er madtid. Når man som os har andre hunde skal hvalpen kunne spise uden fare for de gamle hunde truer eller stjæler. 

Ester vil hurtigt elske sin madhule, og for hun skal vokse og udvikle sig vil hun blive tilbudt mad+søvn i buret 3-4 gange dagligt. Buret er en størrelse hvor vi kan tage det med rundt hvor vi er, også i bilen. 

Det næste der er klar, er en lille sele , bideknuder, og en trøje, så Ester kan komme med uanfægtet den danske sommers luner. 

Vi går ikke så meget op i renlighed som det første, det skal nok komme når Ester er tryg udenfor, først skal hun træne med sit navn;DET ER MEGET VIGTIGT, hvalpen skal kende kald og komme glad, hvis den skulle smutte ud af selen. Skæld aldrig din hund ud hvis den stikker af og kommer lidt senere end du mener er godt. Husk den har glemt "ulydigheden" og forventer du er glad for den kommer. Hvis den får skæld ud får man svært ved efterfølgende at kalde hunden til sig. 

En gylden regel er fy altid skal falde helst et skridt før end efter!

Hvis avler ikke tilbyder "duft" af mor, så tag et håndklæde med, gør det lidt fugtigt og få avler til at "tørre" mor grundigt og gerne yver😉 En dejlig duft for Ester at falde i søvn med ! 

Buret vil stå åben om natten i vores soveværelse, vi putter Ester med mad, inden vi selv skal sove, og ved da at hun nok skal finde op i sengen. Tja det er nu vores måde med små hunde. De store sover i sofaen i stuen ved siden af og har i starten haft os på skift som soveven, til sidst sluttet af med en gammel trøje med duft af mor, puttet og efterladt.

Alt det er nemt når man har en voksen hund som hjælpetræner.

Samtidig med Ester løber frem og tilbage mellem os for at lære sit navn, bruger vi "tryllebøtten" ind imellem, når hun er på vej, tryllebøtten er bare en plastic bøtte med små tørkost i så den rasler tydeligt. En lille ekstra sikkerhed, der samtidig udløser en guf. 

Det sværeste er den opmærksomhed en hvalp får i starten, alle i familien, fremmede der vil hilse, så den bliver venlig og nysgerrig på fremmede. Det varer ikke ved, lømmelalderen sætter ofte mindre børn af, de gider ikke hunde der ikke lystre og tilmed bider, fremmede ser ikke mere på hvalpen med samme ømhed. Alt med måde, og lad ikke andre gøre noget du ikke har givet lov til, eller bryder dig om, det er din hund, og du vælger selv hvordan du ønsker den skal være.

Her går vi tur og stopper der hvor vi kender personerne, og ved de er "hundemennesker" med erfaring. Her er en stor hund, der ikke bryder sig om fremmede, hun gør ikke nogen noget, men vil heller ikke hilse eller logre til fremmede. Hun er genbrugshund og har haft en svær start. Det vigtigste er at hun er en kærlig og god hund for os, hun er lydig, sjov og en bulderbasse. Vi bor på landet, så det er begrænset hvad vi møder af hundeluftere, men i byerne hvor hundene har afgrænsede områder er det nødvendigt de er rummelige for andre hunde.

Her leger vi aldrig ruskeleg, det er ikke nødvendigt at hunden agerer i det røde felt, det er jo en "dræber" der rusker. Vi leger ting for hovedet, den dygtigste hund jeg har haft kunne 79 ord og sætninger, hvor vi tit måtte snakke baglæns eller engelsk, hvis hun ikke måtte forstå hvad vi sagde, hun blev hjælperhund for min daværende mand, der var kørestolsbruger.                    Her er legen ofte bede hunden hente en bestemt genstand af de forskellige legeting, der alle har forskellige navne. Ros når den kommer med det rigtige. Her starter vi bare med at modtage og sige ordet for den ting hunden kommer med uopfordret, den lærer hurtigt at skelne.

Ting man ikke vil høre/se

🙂

Hvalpe af alle slags, farver typer og størrelser, og de er alle dejlige. Det er en stor ting at vælge sin hvalp, og mange ting spiller ind ; Race, beliggenhed, annoncerne, erfaring, genbrugshunde, pris og avler.

Bliver man mødt af en afpillet tæve med hvalpe, bør man gå igen. Har tæven fået mange kuld og ligner det en pengemaskine, så er det også Nej tak. Der er så mange grunde til at finde anden avler, og ligeså mange til at vælge lige den hvalp , man har udset sig. Alt er ok, bare hold jer fra importhunde og hundefabrikker. Der snydes med alt fra pas, vacc. billeder stjålet fra andre osv. 

Når hvalpen er valgt, købt og betalt er det i princippet en vare, og det er op til ejeren at få det bedste ud af hvalpen, alle hunde har talent for noget, det er bare om at finde det!

Det er fint at avler vil høre hvordan det går med hvalpen, og en god avler ved hvor vigtigt det er at rose de nye ejere - det er let nok at have hvalpen sammen med mor, hvor den færdes hjemmevant og med støtte, samtidig er den stadig meget lille-nej problemerne er når hvalpen flytter hjemmefra og det næste år, hvor lømmel alderen skal overståes. Så tak til de avlere der forstår hvor problemerne begynder og de nye ejere trænger til ros efter måske flere nætters piveri! Avler kan være stolt af sit afkom, men køber har valgt,og betalt dyrt. Der er hård konkurrence på hvalpe markedet, og ingen avler ønsker at brænde inde med 5 han hvalpe over salgs datoen hvor de er nuttede og små. 

Genbrugs hunde har vi haft mange af, og med stor glæde, så kig forbi internaterne og i annoncerne . Der er masser af dejlige hunde derude. 

vi studerer

🙂 Jeg har trænet hunde i 50 år, og aldrig 2 på samme måde-alle hunde er forskellige og skal trænes  ud fra evner,alder og egne ønsker.

Alle udsendelser med hunde bliver set, en masse bøger fylder på reolerne , men de bedste resulteter får man ved at lære, tænke og vælge! Lidt fra det ene og lidt fra det andet, kogt ned til hvad der passer ind her og falder os naturligt. 

Ester skal da lære meget, det skal alle hunde når de bor hos os og er med i vores liv. Først skal hun lære at være hund, lære hverdags rutiner, omgivelser og ikke mindst os-hendes mennesker at kende. 

Det vigtigste er observation, hold øje med hvalpen, se hvad den reagerer negativt på og pas på ikke at rose/trøste den for noget den skal vænnes til- lad som ingenting , ikke noget med at lukke den i bur og støvsuge vildt rundt i mange timer for den skal vænne sig til lyden, nej stille og roligt, evt. lad hunden sidde trygt hos anden person og giv plads til den kan komme væk fra det "farlige" . Det er fristende at tage hunden op og trøste, det skal man også i de tilfælde hvor den slår sig eller bliver usikker med noget nyt, her må man føle efter i hver situation. Trøster man giver man hunden ret i det er farligt- hellere ros og afledning så den finder ud af støvsugeren ikke er farlig. 

Uanset hvad jeg ønsker og håber for min hvalp, så har jeg valgt den for livet, og med al den kærlighed den fortjener, også når der er tisset i sengen, sofaen pyntet med huller og energien løber over-min hvalp, mit valg og dermed retten til min forståelse og tålmodighed .

Hvorfor jeg svømmer over i ømhed, og elsker den lille glade klumpe dumpe der bider mig i tuden hver morgen,stjæler mine strømper, vækker mig om natten, holder mig hjemme og stoler på mig. 

Den har ingen andre, ingen andre steder, ingen sikkerhed- det skal man huske😘

Del siden