Trafik og "store steder"

🙂 Vi træner hunde med klikker-det er enkelt og nemt. I princippet starter man med en enkel komando, f.eks. hunden "dutter" på ens håndflade, når man kalder -klik og guf når den gør det ønskede. 

Ester er startet forsigtigt med kald, når hun kikker og kommer-klik og guf. Næste er sit, holder guf over snuden, når rumpen går ned-klik og guf. 

Senere er klik= dygtige Ester og guf ind imellem. 

Store steder indtager vi med storm og lille Susy som hjælper, hun er knusende rolig og den direkte grund til det går let uden en skræmt hvalp.

Når vi er afsted deler vi det op i intervaller der passer til Esters unge hoved og søvnbehov, nye indtryk dræner og trætter. 

En græsplæne med ro uden trafik og fremmede mennesker giver ny energi og mod . Pas på med at overanstrenge hvalpen, det kan give bagslag med angst og stress, den har ganske enkelt ikke opfattet og forstået noget. Få gerne en rolig venlig hund med som støtte.

Klik

Her træner og hygger vi-det er ikke målet at Ester skal kunne en masse på ingen tid, men lære at være uden støttehund, lære at lytte og finde glæden ved alle de sjove muligheder vi har med samværet .

Det vigtigste er at Ester er glad når vi øver, så det meste af tiden går med leg og legetøj på Esters primisser. De gamle metoder med magt, tidlig træning og til tider vold har vi aldrig benyttet .

Vores store hund Sitter er så godmodig at Ester gerne tager kalkben ud af munden på hende, sådan har vi altid haft det med vores hunde. Hvalpe har "trukket" store tunge hunde hen over gulvet og været lykkelige over deres pludselige superkræfter🤪

Måske er det gået i arv fra hund til hund, at hvalpen er midt punkt og den skal have det trygt og sjovt. 

Seje Ester

Her venter vi på "far" ,masser af trafik, larm og uro, med Ester der bare er 16 uger. 

Hun kan gå tur i rask tempo og gør begge dele ude.

Kommer når vi kalder.

Sover fint og går på avis om natten, så vi har nattero, bare med lille vågelampe.

Hun kan gå fint foran gennem automatiske glasdøre, når vi henter hestefoder.

Sit og reagerer fint på "klik", snude i hånd. 

Køre bil og finde kølemåtten når det er nødvendigt.

Kommer og vil op når der er noget hun er usikker på. 

Spiser i sit bur 3 måltider og resten af Susy om aftenen.

Øger vægten fint , får lidt "voksen" tørkost med i hvalpe foderet.

Elsker tyggeben. 

En hvalp der er SÅ dejlig og vi knus elsker hende ligeså meget som vi altid gør med vores hunde. 

Del siden