Sammenhæng?

Vi har haft hunde i mange år, også en del gårdbasser, og Ester er anderledes end de andre vi har haft.

Der gik lang tid før hun havde brug for os, og søgte os , det har medført at jeg ikke tør gå med hende løs, kun i indhegninger. Ester løber afsted uden at se sig tilbage-verden skal bare indtages og undersøges. Og jeg er selvfølgelig bange for hun bliver skræmt og stikker af. Vi har haft hende i 3 måneder og langsomt er hun blevet kælen, hygsom og kommer til os når hun bliver usikker. Det er bare ikke noget vi har stødt på før! Normalt holder hvalpe sig tæt til sit menneske til de stykke for stykke lærer nyt og opdager verden. 

Jeg har set noget lignende med ældre avlshopper og deres føl, de "gider" ikke hidse sig op over føllet løber lidt langt væk, mon der er det samme med hunde? At Ester ganske enkelt har klaret sig selv for tidligt og ikke "kaldt" ind af sin mor, så hun nu ikke behøver hjælp og støtte eller reagere på kald? Eller er det arvemassen der bestemmer vilje og sind? 

Vi træner dagligt i indhegning og på gåture. Håber en dag Ester begynder at vise de tegn der gør at jeg tør slippe hende.

Tålmodighed

Ester hader alt hvad der begrænser hende- selen, snoren, eller bare man siger sit! Hun kan være stædig og fuldstændig lukke af for hvad man siger-et lille ryk i snoren og hun kaster sig ned som den værste drama queen! NEJ for dælen, det ønsker jeg ikke hun gør i off. rum, så vi øver, dvs. når hun skaber sig kigger jeg væk, men er klar med kommando sit, når hun rejser sig , gør hun det igen, så er det en ommer, venter og kigger væk og klar. 

Selen er en fjende, den betyder for Ester at hun ikke bare kan drøne derudaf. Den roser vi på og lader hende beholde den på et par timer når vi er kommet hjem, her må hun af sig selv indse at den er der og der bliver den til vi tager den af. 

Ester skal respekterer vores store hund Sitter, bare fordi en hund er rar og venlig skal en lille ikke være fræk og gøre hvad der passer den . Det vælter vi lidt rundt med på gåture, hvor Sitter er løs og min dygtige hund der får ros, her er Ester med på en undrende kigger uden opmærksomhed. Sitter kan på den måde stige i graden af respekt. 

Snart 5 måneder og dermed begyndende teenager med ego valg og alt ud fra egen snude, en tid der skal overståes på bedste vis og med tålmodighed, med målet for øje! Her skifter de fra sødeste og mest dejlige puttegris til frådende køter der svarer igen! Det er jo charmen og de små ændringer viser os bare at det er en klog og velfungerende hund, der afsøger grænser og udfordrer os der vil bestemme. 

Del siden