Tiden flyver, når man har en hvalp, den vokser SÅ hurtigt og man glemmer nemt at trods størrelse,tiltagende opfindsomhed og egenrådig fremtoning,så er det stadig en hvalp, der skal støttes og hjælpes.

 Ester er dygtig til alle de hverdags situation som vaner, floksammenhold, leg, spisetider og ture ud. Men der sker stadig ting der gør hende usikker, så hun er aldrig løs uden Sitter eller en af vores andre voksne hunde er med.

 Ester kan være alene hjemme sammen med Susy, ingenting er blevet ødelagt, hun leger med sit legetøj, bamser og gnaver i gnaveben, og ikke mindst ;kigger ud af vinduet.

 Leg med unghunde, jo vi leger da, og det er Ester der vælger sit favorit idag legeting, den leger vi så med. Her er det vigtigt ikke at blande leg og træning i en pærevælling. Når vi øver lydighed er det med guf ,klik og ros. Når vi leger er det på Esters præmisser.


 Jeg har hørt advarsler om man ikke må pylre, det bestemmer man jo selv! Det er vigtigt for hunden at vi mennesker har hjertet med, og ikke hører på alle de forskellige meninger og metoder. I den sidste ende er det vores ven og følgesvend mange år frem.


 Vi har stadig avis på gulvet i soveværelslet, og ind imellem bliver den brugt, pyt med det. Vi vil hellere have en god nattesøvn med Ester end en masse uro, om dagen er hun flink og går til døren .


 Ester har været på besøg hos Bjørn (se avlstjeneste) Alma, Kvik og lille Maya. Det var med rysten og bævren vi steg ud af bilen, tænk hvis Ester hellere ville blive hos avleren og dèn hundeflok! Inderst inde ved man jo godt at hverdagen siden flytningen fra "mor" og søskende er langt væk og den nye familie er vores hunde og os. Der var intet at frygte, for det første har Robert købt søde lille Maya, der er 1 md. yngre end Ester og dermed vogter af sin plads i flokken, så der var ikke lige veninde potientale ved første blik, nærmede sig efterhånden ved 121. blik , men ikke så Ester syntes det var en god ide. 

 Ester shinede og ville bæres på næsten hele gåturen, så kunne Robert få lov at mærke hvor tung hun er blevet siden , og hvor dejlig hun er! Det var nu en hyggelig eftermiddag, og Vi som stolte "forældre" til Ester gik til bilen, hvor Ester i den grad havde travlt med at hoppe ind! Hun er ellers ikke vildt glad for at køre med, lidt køresyge, der nok bliver bedre.